Asennus - Kivitasosepät
Jätä viesti Jätä viesti

Asennusohjeet

Tässä muutamia ohjeita asennuksen suorittamiseksi. Tason mittaus ja asennus ovat periaatteessa helppoja tehtäviä. On kuitenkin huomioitava, että mittaus vaatii erityistä tarkkuutta ja asennuksesa on käytettävä fyysistä voimaa.

Keittiötasot valmistetaan yleensä 30 millimetriä vahvasta materiaalista, jolloin painoa tulee noin 90 kg neliömetrille. Suuremmissa vahvuuksissa käytetään reunavaihtoehtoja E tai F, jolloin taso näyttää massiivisemmalta, tällöin paino ei muodostu suureksi ongelmaksi. Käytettävissä olevista materiaaleista, voidaan valmistaa enintään kolmen metrin pituisia kappaleita. Suuremmissa pituuksissa taso tehdään useammasta kappaleesta. Työtason mittaus on mahdollista vasta, kun kaikki rungot on asennettu, näin saadaan tarkat mitat ja voidaan huomioida saumojen kohdat. Tasoa mitatessa on huomioitava myös niin lieden kuin altaan, sekä mahdollisten hana- tai pistokeaukkojen sijoittelu. Altaan ja lieden tarkat mallimerkinnät on ilmoitettava tilattaessa, jotta näille osataan tehdä oikean kokoiset aukot. Huullos ja alta kiinnityksellä tuote asennetaan tehtaalla, jotta asennuksesta saadaan huolellisesti tehdyn näköinen.

Mittaus

Mittausvälineet

  • Mittanauha
  • Kaappien piirustukset
  • Vesivaaka (pituus vähintään 100 cm)
  • Suorakulma
  • Muistiinpanovälineet

Mittauksen aloittaminen

  • Tarkista, että kaikki rungot on asennettu paikoilleen.
  • Tarkista, että kaikki nurkat ovat suorakulmaisia ja mittaa erot.
  • Tarkista, että kaikki rungot ovat ns. vatupassissa.

Aukoituksissa huomioi, että aukon ja etureunan etäisyys on oltava vähintään 50 mm. Tehtaalla aukkojen kohdalle asennetaan kuituvahvikkeet, jotka suojaavat tasoa murtumilta kuljetuksen ja asennuksen aikana. Emme suosittele kahden aukon teettämistä yhteen tasoon, koska se lisää huomattavasti tason halkeamisriskiä. On tapauksia joissa altaan mitat poikkeavat valmistajan ilmoittamista mitoista, jos poikkea on liian suuri allas tulisi lähettää tehtaalle ennen kiven käsittelyn aloittamista, jotta aukon mitat tulevat oikein.

Aloita mittaus aina ulkokulmista, mittaa yksi taso kerrallaan. Mittaa ja merkitse muistiin kunkin tason pituus ja leveys. Valitse saumojen sijainti niin, että tason reuna ja rungon seinä ovat kohdakkain. Merkitse lieden ja altaan keskipiste tason päästä mitattuna, samoin etäisyydet etureunasta.

Tarkista että valitsemasi allas mahtuu kaappiin, täsmennä myös muiden aukkojen halkaisija ja sijoittelu, esimerkiksi hanareikä ja erillinen viemäriventtiili altaalle. Ota mitatessa huomioon 3 mm asennusvara. Vinoista seinistä ja epämääräisistä kulmista voit valmistaa pahvista tai vanerista sapluunan, pidä sapluuna tiukasti paikallaan mittauksen ajan, epätarkasti tehty malli voi pilata koko tason.

Mittaus on tarkkaa työtä, muista että itse mitatuilla arvoilla otat vastuun täysin itsellesi. Huolehdi että ilmoittamasi mitat ovat oikein. Jos et tiedä mitä olet tekemässä, suosittelemme käyttämään ammattilaisen apua.

Tasojen vastaanotto

Tasoja vastaanotettaessa tarkista, ettei toimitettu pakkaus ole vahingoittunut. Vahingoittuneesta pakkauksesta on tehtävä heti merkintä kuljetusyrityksen asiakirjaan, jolla vastaanotat tavaran. Varmista että lähettämämme tasot ovat piirustusten mukaiset. Jos huomaat eroja alkuperäiseen tilaukseesi tai tuote osoittautuu vahingoittuneeksi, ota välittömästi yhteys myyjään. Älä yritä asentaa väärän mittaista tai vahingoittunutta tuotetta, asennuksessa vaurioitunut taso ei oikeuta reklamaatioon!

Nosta taso asennuspaikkaansa pystyasennossa. Nosta tasoa päistä, älä koskaan nosta tasoa aukon kohdalta. Älä koskaan aseta tasoa vaakasuoraan epätasaiselle alustalle!

Asennus

Anna kivitason olla huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia ennen asennusta!

Ennen tason asennusta tarkista vesivaa'alla, että rungot ovat pysty- ja vaakasuorassa, sekä tiukasti toisissaan kiinni. Jos huomaat rungossa korkeuseroja, tasoita alusta venrilla tai muulla sopivalla materiaalilla. Epätasaiselle alustalle tasoa ei voi asentaa oikein. Tue taso pitkään sivuun ja laske se varovasti etureunasta kiinni pitäen alas rungon päälle. Tarkista että taso tukeutuu tasaisesti kaikkien runkojen varaan, aseta tarvittaviin kohtiin tuet. Ennen lopullista kiinnittämistä varmista vielä kerran, että taso on vatupassissa. Käytä kiinnittämiseen joustavaa, neutraalia väritöntä silikonia. Älä tiivistä saumoja etikkapohjaisella silikonitiivisteellä. Poista ylimääräinen silikoni viidessä minuutissa. Silikonia poistettaessa liiku aina kohti tason etureunaa. Puhdista taso asennuksen jälkeen.


Jätä viesti, yhteydenotto- tai tarjouspyyntö


Tai ota yhteyttä

Enable JavaScript to view protected content.

WhatsApp yhteydenotot arkisin klo 12-17 välillä.

040 654 0300