Keittiötaso graniitti, graniitti kivitaso, graniittitaso - Kivitasosepät
Jätä viesti Jätä viesti

Graniitti

Graniitti on epäilemättä paras valinta työtason valmistukseen, koska kaikkiin muihin luonnonkiviin liittyy riskejä, esimerkiksi marmori on herkkä kahville, punaviinille ja rasvoille. Graniitti on timantin jälkeen toiseksi kovin kivilaji, jota luonnehtii hyvä kulumis- ja pakkaskestävyys. Lisäksi se on suhteellisen rakoilematon, kestää hyvin kuumuutta ja UV-säteilyä. Kiven sileä ja tiheä rakenne ei suosi bakteerien levikkiä, joten materiaali sopii ihanteellisesti juuri keittiötasoihin.

Graniitti on syntynyt laavan jähmettyessä maan sisällä. Sitä luonnonkiveä esiintyy ja louhitaan eri maanosissa. Kunkin alueen kivi eroaa muista graniittilajeista sekä rakenteeltaan että väriltään. Louhituista tonneja painavista kivilohkareista sahataan kivilaatat, joita myöhemmin käsitellään tarpeen mukaan. Kivilaatan koko on yleensä noin 1,8 × 3 m ja paksuus 12–30 mm tai enemmän. Graniitti koostuu pääasiallisesti kvartsista ja maasälvistä, vähemmän se sisältää kiilteitä (lähinnä biotiittia), amfiboleja ja muita mineraaleja. Luonnonkivestä valmistetun tuotteen väri ja kuvio eivät välttämättä ole täysin samoja kuin mallikappaleella.

Koska graniitti on rakenteeltaan erittäin tiheä ja vähähuokoinen, sinun ei tarvitse pelätä huomattavaa nesteiden tai rasvan imeytymistä siitä valmistettuun keittiötasoon. Materiaalin pinta kestää useimpia kotona mahdollisia vahingoittumisia kuten tahraantumista tai naarmuttumista ja on helposti puhdistettavissa. Graniittia on helppo työstää ja se säilyttää pitkään ylellisen kiiltonsa. Sitä paitsi kivilaji on erittäin koristeellinen, sillä on eri värisävyjä ja omalaatuisia kuvioita. Graniittiset sisustuselementit luovat kotonasi lumoavan ilmapiirin.

Huolto-ohjeet

Pidä hyvää huolta kodin luonnonkivipinnoista 

Luonnonkivi on kulutuksen ja kosteuden kestävä, taloudellinen ja helppohoitoinen materiaali. Oikein puhdistettuna ja hoidettuna sisustuskivituotteiden käyttöikä pitenee. Kivipintojen hoito ei ole vaativaa. Säännöllinen puhdistus on kuitenkin ensisijaisen tärkeää. 

Kivituotteiden suojaus 

Kivituotteen suojaus helpottaa kiven puhdistusta ja pidentää käyttöikää. Kiillotettu kotimainen graniitti ei välttämättä tarvitse suoja-ainetta, mutta marmori on suojattava ennen käyttöönottoa. Myös ulkomaiset, vaaleat graniittilaadut on syytä suojata ennen käyttöönottoa. Suojaus estää lian ja puhdistuksessa käytettävien pesuaineiden imeytymisen kiven huokosiin. 
Suosittelemme kivitason suojausta esim. Tenax –kivisuoja-aineella ennen käyttöönottoa, mikäli tasoa ei ole suojattu tehtaalla. 
Kivisuoja-ainetta sumutetaan 20-30 cm etäisyydeltä ohut kerros puhdistetulle, kuivalle pinnalle, tasoitetaan nukkaamattomalla liinalla ja annetaan kuivua. Jos aine on imeytynyt täysin, sumutetaan uusi – hyvin ohut kerros ja tasoitetaan. Pinnan kuivuttua viimeistely tehdään hankaamalla kuivalla liinalla. Kuivuttuaan pinta on käyttövalmis. Täysi suojausteho saavutetaan 2 vrk kuluttua. Uusintakäsittely on tarpeen 1 – 3 vuoden välein kivilaadusta ja käyttöasteesta riippuen. 

Suojattua pintaa ei vahata. 

Valitse pesuaine oikein

Kivipintojen puhdistuksessa pesuainetta voi käyttää laimeana liuoksena, mutta pesuaineiden kanssa täytyy olla varovainen. Päivittäiseen puhdistukseen vesi ja mikrokuituliina, tarvittaessa pesuaine. Kivipintojen puhdistuksessa ei saa käyttää vahvasti happamia (pH alle 2) tai emäksisiä (pH yli 11) eikä karkeita ja hankaavia aineita. Kivipinnoille sopivat neutraalit ja miedot pesuaineet. Käytettävien pesuaineiden pH-arvo kannattaa tarkastaa aina ennen käyttöä.

Reunaprofiilien vaihtoehdot

A

Kivitason reunaprofiili A

Tason yläreunassa on pieni kiillotettu viiste.

A2

Kivitason reunaprofiili A2

Tason yläreunassa on pieni kiillotettu pyöristys R5.

B

Kivitason reunaprofiili B

Tason yläreuna on pyöristettu säteellä R=15.

B2

Kivitason reunaprofiili B2

Tason ylä- ja alareuna on pyöristetty säteellä R=15

D2

Kivitason reunaprofiili D2

7

Kivitason reunaprofiili 7

4

Kivitason reunaprofiili 4

5

Kivitason reunaprofiili 5

E

Kivitason reunaprofiili E

Massiivisen näköinen reuna ohuesta kivestä, ns. näkymättömällä saumalla yhteenliimattu.

F

Kivitason reunaprofiili F

Massiivireuna alle liimatulla palalla. Käytetään tapauksissa, joissa painolla on merkitystä.


Jätä viesti, yhteydenotto- tai tarjouspyyntö


Tai ota yhteyttä

Enable JavaScript to view protected content.