Huolto-ohjeet - Kivitasosepät
Jätä viesti Jätä viesti

Huolto-ohjeet

PIDÄ HYVÄÄ HUOLTA KODIN LUONNONKIVIPINNOISTA 

Luonnonkivi on kulutuksen ja kosteuden kestävä, taloudellinen ja helppohoitoinen materiaali. Oikein puhdistettuna ja hoidettuna sisustuskivituotteiden käyttöikä pitenee. Kivipintojen hoito ei ole vaativaa. Säännöllinen puhdistus on kuitenkin ensisijaisen tärkeää. 

KIVITUOTTEIDEN SUOJAUS 

Kivituotteen suojaus helpottaa kiven puhdistusta ja pidentää käyttöikää. Kiillotettu kotimainen graniitti ei välttämättä tarvitse suoja-ainetta, mutta marmori on suojattava ennen käyttöönottoa. Myös ulkomaiset, vaaleat graniittilaadut on syytä suojata ennen käyttöönottoa. Suojaus estää lian ja puhdistuksessa käytettävien pesuaineiden imeytymisen kiven huokosiin. 
Suosittelemme kivitason suojausta esim. Tenax –kivisuoja-aineella ennen käyttöönottoa, mikäli tasoa ei ole suojattu tehtaalla. 
Kivisuoja-ainetta sumutetaan 20-30 cm etäisyydeltä ohut kerros puhdistetulle, kuivalle pinnalle, tasoitetaan nukkaamattomalla liinalla ja annetaan kuivua. Jos aine on imeytynyt täysin, sumutetaan uusi – hyvin ohut kerros ja tasoitetaan. Pinnan kuivuttua viimeistely tehdään hankaamalla kuivalla liinalla. Kuivuttuaan pinta on käyttövalmis. Täysi suojausteho saavutetaan 2 vrk kuluttua. Uusintakäsittely on tarpeen 1 – 3 vuoden välein kivilaadusta ja käyttöasteesta riippuen. 

Suojattua pintaa ei vahata. 

VALITSE PESUAINE OIKEIN

Kivipintojen puhdistuksessa pesuainetta voi käyttää laimeana liuoksena, mutta pesuaineiden kanssa täytyy olla varovainen. Päivittäiseen puhdistukseen vesi ja mikrokuituliina, tarvittaessa pesuaine. Kivipintojen puhdistuksessa ei saa käyttää vahvasti happamia (pH alle 2) tai emäksisiä (pH yli 11) eikä karkeita ja hankaavia aineita. Kivipinnoille sopivat neutraalit ja miedot pesuaineet. Käytettävien pesuaineiden pH-arvo kannattaa tarkastaa aina ennen käyttöä.

KVARTSI

Meidän kvartsimme pysyy hyvänä pitkään helposti, huolellisella putsaamisella sekä huolellisella käytöllä. 

Vaikka Caesarstonen kvartsit kestääkin kuuman kattilan sekä veitsillä leikkaamisen, suosittelemme käyttämään pata alustoja sekä leikkuulautaa. Uudemmat keraamiset veitset voi mahdollisesti vaurioittaa tasoa sekä kaasuliedellä lämmitettyihin kattiloiden pohjaan jäävien nokitahrojen tarttumien kivitasoon on mahdollista. 

Kuitenkin kvartsi on niinkin helppo pitää puhtaana että vain fairy vettä ja hennolla tiskirätillä pyyhkii. Jos tasoon tulee kalkkijäämiä vedestä voi tasoa puhdistaa kalkinpoistoaineella sekoittaen sitä fairy veteen. Suosittelemme erityisesti Pirkan kalkinpoisto ainetta. Sitä pitäisi löytää jokaisesta K-kaupasta.


Jätä viesti, yhteydenotto- tai tarjouspyyntö


Tai ota yhteyttä

Enable JavaScript to view protected content.

WhatsApp yhteydenotot arkisin klo 12-17 välillä.

040 654 0300